Scroll Top
Ericssonstraat 2 5121 ML, Rijen Netherland
EXPO 2023 Kahramanmaraş
Hotiad Business Forum 2022

EXPO 2023 ONİKİŞUBAT/KAHRAMANMARAŞ KAHRAMANMARAŞ, TÜRKİYE 23 NİSAN – 31 EKİM 2023

Ana Tema

Doğa-Dostu Kent ve Duyarlılık:

21.yüzyılın başlıca sorunlarından biri küresel olarak yayılan kentleşmedir. Artan nüfusla ve doğal alanların kullanıma açılmasıyla birlikte doğal kaynakların hızla tüketimi ve tamamen insan ve üretim eksenli alan tasarımı gezegenimizin geleceğini tehdit ediyor. Bu bakış açısında “Doğa Dostu Kent” ifadesi küresel kentleşmenin alması gereken yeni şekle dikkat çekerken ”duyarlılık” kelimesi insanın doğaya ve doğal yaşama ilgisinin gerekliliğine vurgu yapıyor.

Alt-Temalar :

  • Çocuklar için Doğa Esaslı Eğitim: Çevreyi ve ekolojik dengeyi korumanın ilk prensibi çocuklar için doğa esaslı bir eğitim oluşturmaktır. Yalnız ve güzel gezegenimizin geleceği doğa esaslı eğitimi önceliklendirmeye bağlıdır.
  • Kentsel Dönüşümün Biyofilik Tasarımı: Latincede “biyo” kelimesi “yaşam” anlamına gelir ve “biyofilia” ise “yaşam sevgisi” anlamına gelir. “Biyofilik Tasarım” yaşadığımız ve çalıştığımız alanları tasarlamanın yenilikçi bir yoludur. Bunun ayırt edici özelliği esas önceliği doğaya vermektir.
  • Kentsel Bahçe Bitkileri ve Yöresel Yemek: Kahramanmaraş’ın coğrafi konumu onu “Türk Mutfağı”nın merkezi haline getiriyor. Milli ve yerel mutfağın benzersiz ve zengin mirası son küresel trend olan kentsel bahçe bitkileri bağlamında tekrar değerlendirilecek.
  • Sadeliğin Bilgeliği: Dünya’nın sınırlı kaynaklarının artan tüketimi, iklim düzenini değiştiren küresel ısınma, giderek genişleyen kentleşme ve yalnızca günümüzde var olan ve geçmişin ve geleceğin mirasını tüketen küresel zeka. Bu zeka mücadelesi için bütün büyük dinlerce belirtilen sadeliğin bilgeliği olabilir mi?

1Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod

2Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod

3Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod

Expo 2023 sadece küresel çevre meselelerini ele almak için uluslararası bir platform sağlamakla kalmaz, katılan ülkelere ulusal ve uluslararası çapta açılmaya hazır keşfedilmemiş bir Anadolu köşesinde milyonlarca ziyaretçiye bahçeleri vasıtasıyla kendilerini tanıtma imkanı da sağlar.

B2B
Expo 2023 aynı zamanda iş insanları arasında iletişimin kururlabileceği bir ortam sağlar. B2B olarak adlandırılan işletmeden işletmeye ilişki sayesinde ulusal ve uluslararası bahçe ve süs bitkileri üreticilerine önemli bir platform sağlar. Odalar Birliği, Bahçe ve Süs Bitkileri Üreticileri Birliği gibi Türk iş topluluklarının daha iyi bağlantılar için yeni kanallar yaratacaktır.

En İyi Uygulamalar
Başka araçlarla elde edilenlere göre daha üstün sonuçlar gösteren teknik veya yöntemlerin karşılaştırmalı değerlendirmesidir. Ayrıca en iyi uygulama geliştirmelerle daha iyi hale getirilebilir. Expo 2023’de tarım teknikleri, organik ziraat, biyoteknoloji, sürdürülebilirlik ve çevre sorunlarına çözümler gibi konularda en iyi uygulamaların gösterilmesi hedeflenmektedir.

Milli Günler
Expo alanı içindeki bahçeler ve tesisler ülkelerin Milli Günlerini anma törenleri ile diğer kültürel, sosyal ve ekonomik faaliyetleri için kullanıma açıktır.

Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia sequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.

Benzer gönderiler

bir yorum bırakın